неделя, 1 септември 2013 г.

SPA at home

След дълго отсъствие се появявам пак, за да разкажа новости и да споделя последните ми открития в разкрасяването. Лятото е в своя край, на мен ми се случиха много неща, датова бях позарязала и блога, нооо, ето че пак съм на линия и пълна с ентусиазъм да споделям.
 Та изведнъж, в горещите летни дни , си намерих работа. Не какво да е, а точно работата мечта - елегантен бар, в който искат да пея любимите ми джаз стандарти и лека поп-музика. Покрай новия ангажимент бях зарязала интернет-активностите си, но сега съм вече в крачка и смятам да открадвам минутки и за моето местенце.
 Съумях да отида и до морето за няколко дни, което ми се отрази прекрасно, но остави в мен онзи вечен копнеж по брега и романтиката на соления въздух...
Но стига за това, днешната публикация искам да посветя на един нов за мен метод да релаксирам и да се разкрасявам. От известно време насам, преди сутрешния душ, четкам цялото тяло с четка от естествен косъм, по посока на лимфотока. Освен че освежава, ексфолира и тонизира кожата, сухото четкане ми дава един летящ старт за деня, именно чувството, че си направил нещо хубаво за себе си.
Наскоро си поръчах и натурални масла от и-бей, а именно подходящите за суха кожа какаово и масло от карите. Именно днес , след като връчих детето на баба му, изпратих половинката да свърши някои задачи, без да бързам и съвсем осъзнато се изчетках, взех дълъг , топъл душ, след което загрях маслата на водна баня. Да си призная, отдавна не бях изпитвала подобно луксозно, приятно усещане - масаж с топли масла, макар и направен от мен самата. Бас хващам, че може би още утре ще повторя, а на вас го препоръчвам с две ръце. 
Тъй като четкам от известно време, може би от пролетта, въпреки че не съвсем редовно, мога да се похваля с доста по-стегната и хубава кожа от преди. Не че съм имала кой знае какви проблеми, намирам, че вече не е така суха и повяхнала, напротив, изглежда сочна и свежа. Със сигурност по-доброто кръвоснабдяване си казва думата. Та, пробвайте! Препоръчвам силно!!!
Усмивкииии :)